Aktuellt

29/6, 2012: PER_ERIK EKLUNDS CAMPER!

Per-Erik Eklund som håller i vår passningsteknik och dribbling/puckteknik är oerhört skicklig tekniktränare/spelare! Han är själv fostrad av Verner Persson som var en gammal ryskinspirerad  tränare i Hammarby.

Per-Erik Eklund startade sin karriär i Stocksunds IF i division 2 åren 1978 till 1981. Han spelade därefter för AIK i Elitserien mellan 1981 och 1985 och vann där SM-guld 1984. Han blev snabbt en av de högst rankade ishockeyspelarna i Elitserien och fick Guldpucken, säsongens främste spelare, 1984 vid endast 21 års ålder.

Han kom till NHL 1985 och Philadelphia Flyers som hade draftat honom 1983. Han gjorde snabbt succé genom att gå upp i topp i assistligan för rookies med 51 passningar, och slutade på en tredjeplats i målligan för rookies, bakom Kjell Dahlin and Gary Suter.

Under de kommande nio säsongerna utmärkte sig Per-Erik Eklund som en elegant spelförande center. Han kom över 50 målpass vid tre tillfällen. Han blev också uppmärksammad i fair play-statistiken genom att under alla säsonger vara bland de minst utvisade spelarna i NHL. Han nådde 1987 Stanley Cup-finalen och var en av de tongivande i Philadelphia Flyers genom att komma på fjärde plats i skytteligan och med sina 20 assist i slutspelet var han bara passerad av Wayne Gretzky.

Säsongen 1993–94 lyckades dock Per-Erik Eklund endast prestera 1 mål och 8 poäng i Philadelphia Flyers, något som gjorde att han under pågående säsong byttes bort till Dallas Stars, där han avslutade sin NHL-karriär.

Eklund återvände till Elitserien och Leksands IF säsongen 1994–95. Under denna säsong vann han assistliga och poängligan och erhöll Guldhjälmen, priset till mest värdefulle spelaren i Elitserien. Han spelade fyra säsonger i Leksand innan han avslutade karriären 1998-99. 

Idag arbetar Per-Erik som talangscout för Vancouver Canucks.

Detta är ett ypperligt tillfälle att bli bättre tekniskt på passningar,dribblingar och puckteknik!!

Alla som anmäler sig till våra camper nu får prova vår nya Treadmill gratis!!

Hälsningar

Xcellence Hockeycenter